Over Aike

.
.
Hoi! Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Op deze pagina lees je meer over mijn creatieve reis en hoe ik bij het linoleum printen ben gekomen.
.
Ik ben vanuit de modewereld gekomen, hier heb ik op jonge leeftijd veel in gedaan. Prijzen gewonnen en uiteindelijk 1 jaar textiel gestudeerd. Ik ondervond dat het een erg snelle wereld was die niet bij mij paste.
.
De kunst heb ik toen even losgelaten en ik ben in Guatemala gaan reizen, hier deed ik een yoga opleiding waarin de yogafilosofie gecombineerd werd met het sjamanisme.
.
Toen ik terugkwam heb ik twee jaar kunstzinnige therapie gestudeerd. Hier heb ik veel geleerd over de helende werking van kunst en kleur.  Ik ontwikkelde een bewustzijn over hoe kunst voor zowel de maker als de kijker helend kon zijn.
.
Tijdens deze opleiding kreeg ik de roeping om met linosnede te gaan werken. Ik had geen idee waar het vandaan kwam! 1 keer had ik deze techniek op de basisschool en 1 keer op de middelbare school gedaan. De roeping was zó sterk dat ik niks anders kon dan hem te volgen.
.
Ik begon met oefenen en kon niet meer stoppen! Het een na het andere idee diende zich aan, elke vrije minuut vond je mij aan mijn bureautje, over een nieuw linoblok gebogen. Ik vond mijn manier om mij kunstzinnig te uitten en ondervond dat ik door het maken van kunst mezelf én andere vrouwen hielp om op een diepere laag te verbinden met hun vrouw zijn.
.
Maken en creëren is voor mij een spiritueel proces waar ik de creatiekracht door mij heen laat stromen. Dit is een organisch proces dat niet geforceerd kan worden. Door Aike Ananda Art te beginnen heb ik de vrijheid gevonden om mijn eigen kunstzinnige pad te bewandelen, op een manier die aansluit bij mijn cyclische natuur.
.
Ik krijg inspiratie van mijn verbinding met de natuur, de verschillende gezichten en fases van een vrouw en mijn spirituele verbinding met de kosmos. Kunst maken is voor mij een verhaal vertellen. In het verhaal dat mij fascineert staat 'verbinding' centraal. Verbinding met diepere lagen van jezelf, verbinding met je cyclus, verbinding met de natuur om je heen en onder je voeten. En vanuit deze geaardheid ook weer de verbinding met het universum. 
.
Liefs, Aike Buiting